Nieuws

10/02/2019

Nee, dit is geen nieuw stuk van het Echt Antwaarps theater, maar een belangrijke investering die recent door onze club gedaan werd.

Elk jaar overlijden er 1 op de 1000 mensen aan een plotselinge hartstilstand, buiten het ziekenhuis. Een hartstilstand komt altijd onverwacht en kan overal optreden, in de schouwburg, op kantoor, gewoon thuis of tijdens het sporten.

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat slechts 5 à 10% van de slachtoffers een plotse hartstilstand buiten het ziekenhuis overleeft. De laatste jaren zijn er echter belangrijke evoluties die de overlevingskansen kunnen verbeteren.

Eén daarvan is het toenemende gebruik van de geautomatiseerde externe defibrillator (AED). Deze kan in sommige gevallen een hart weer op gang brengen, en kan dus een leven redden. Daarom is voor iedereen de kennis van reanimatie en het gebruik van de AED van levensbelang. Want hoe meer mensen kunnen reanimeren, hoe meer mensen er gered kunnen worden.Reanimatie en defibrillatie binnen de 6 minuten geven een overlevingskans van 50 tot 70%.

Bij de firma Vandeputte Medical werd daarvoor een AED-toestel besteld en duidelijk zichtbaar opgehangen in de gang tussen kleedkamer 6 en 7.

Er werden twee druk bijgewoonde sessies voorzien voor de trainers en begeleiders naar het gebruik van het toestel toe. Elke ploegafgevaardigde kreeg bovendien een extra EHBO-koffertje mee om in de ploegvoetbalzak mee te nemen.

Zijn er ouders die ook graag toelichting over de werking van het toestel krijgen, aarzel aub niet dit aan uw trainer of begeleider te melden. De club zal het nodige doen en een nieuwe sessie verzorgen voor de geïnteresseerden.

Tot dan!

 

KLIK HIER VOOR INSTRUCTIES

10/02/2019

Behoort de scheidsrechter tot de zeldzame soort?

Scheidsrechter zijn op een wedstrijd is een hobby op zich, waarin je stilaan moet groeien. Per 2 elftallen dient SC OLVE 1 scheidsrechter te leveren, en momenteel zijn er 6 scheidsrechters aangesloten bij SC OLVE; dit is te weinig en daarom zijn we dringend op zoek naar nieuw bloed!

Ben je minstens 15 jaar, dan kom je in aanmerking om wedstrijden te leiden. Je dient dan wel eerst een scheidsrechterscursus te volgen (meestal 1 avond); er worden geregeld scheidsrechterscursussen georganiseerd door het verbond; als je geslaagd bent, dan mag je wedstrijden leiden. 

Op OLVE zijn er heel wat wedstrijden waarvoor geen officiële scheidsrechter aangeduid wordt, dus kan je daar (omringd door OLVE-trainers/-begeleiders) gerust de cursus in praktijk brengen. 

Voor alle informatie kan je terecht bij Wim Peeters (peeters.w@telenet.be).
Datum en plaats: zaterdag 4 mei 2019, Brielke 18 in Wommelgem

Wij rekenen op jullie! 

10/02/2019

De volgende 3 seizoenen zullen alle spelers en speelsters in een nieuwe outfit spelen. Bovendien zal Sc Olve zich vanaf dit jaar "koninklijk" mogen noemen, onze club bestaat namelijk 50 jaar!

Om dit te vieren organiseert onze club een unieke wedstrijd. Jong en oud krijgen de kans om het nieuwe shirt zelf te ontwerpen. In elke leeftijdscategorie zijn mooie prijzen te winnen.

  • voor de allerkleinsten tot geboortejaar 2012
  • van geboortejaar 2006 tot en met 2011
  • vanaf geboortejaar 2005 en daarvoor

Alle deelnameformulieren moeten binnen zijn voor 25 februari 2019 !
Graag wit en groene kleuren gebruiken ;-)
Op basis van al de inzendingen zal de club een definitief ontwerp opmaken. 

Klik hier voor het blanco deelnameformulier 

Veel succes !

Activiteiten

© 2018, website powered by Twizzit.com